НОВИНИ

Поредна зима на скандали и липса на бюджет в община Ветово

Поредната зима без бюджет посреща община Ветово, Русенско, където продължават скандалите между кмета и общинските съветници. Стана ясно, че град Глоджево в същата община ще избира кмет на 19-ти февруари.

bnt avatar logo
от Ива Колева
08:55, 10.12.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

На извънредната сесия на Общинския съвет трябваше да се занимава единствено с избора на временно изпълняващ длъжността кмет на Глоджево. Заседанието обаче бързо прерасна в скандал, по време на който взаимни обвинения в злоупотреби за пореден път си размениха кръгът около кмета Георги Георгиев и хората на председателя на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед. Кметът извади списък на 21 дейности в общината, които според него страдат от спешна липса на средства, а причината за това е неприетият бюджет.

д-р Мехмед Мехмед - председател на Общинския съвет във Ветово: Проблемът с бюджета е единствено в главата на кмета. В края на юли Общинският съвет гласува бюджета на Ветово и бяха залегнати капиталови разходи, които към днешна дата кметът не е извършил. 600 000 хиляди лева бяха за асфалтиране на улици, но те не са изпълнени.

Георги Георгиев се опита да внесе предложение за корекция на бюджета, но то не беше прието от председателя с мотив, че не са спазени всички законови процедури. Той беше обвинен в неправомерно изразходване на средства без решение на Общинския съвет. Кметът обаче настоява, че общината има спешна нужда актуализация на бюджета.

Георги Георгиев - кмет на община Ветово: Към 30.11. вече са констатирани изключително много преразходи, които са били консумирани.

Известие от президентството увенча скандалното заседание с новината, че на 19 февруари предстоят частични избори за кмет в град Глоджево. Дотогава тази функция ще изпълнява избраният Адем Хаджимимишев. А зимата за хората от общината е поредната на твърде много думи и твърде малко решения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македония стигна и до избори
Македония стигна и до избори
Главният секретар на МВР: Има загинали хора при инцидента в Хитрино
Главният секретар на МВР: Има загинали хора при инцидента в Хитрино