Пороен дъжд наводни улиците на София този следобед. Някои квартали останаха без ток заради валежите и гръмотевичната буря. Непроходими бяха улиците в южните квартали - Бистрица и Симеоново. Центърът на София също се наводни, освен по улиците вода имаше в магазини, ресторанти и мазета.

Вижте повече от прякото включване на Карина Караньотова:

София

В София ситуацията вече се нормализира след поройния дъжд, който се изля този следобед и предизвика сериозни проблеми.

В Столичната община пожарната се е отзовала на 40 сигнала завирявания, паднали клони и къси съединения в електрически табла.

Прекъсване на електрозахранването имаше в кварталите Железница, Бистрица и Люлин. От ЧЕЗ мобилизираха допълнителни екипи, но обясниха, че не могат да отстраняват повреди по време на гръмотевични бури от мерки за безопасност.

Към този час има само единични сигнали за проблеми с електрозахранването.

Нивата на реките са слабо повишени, но се оттичат без опасност от преливане.

Язовирите в района се изпускат контролирано.

Пикът на бурята в София беше около 15 ч. Мълния падна върху трафопост на бул. „Константин Величков“.

Мълния запали трафопост в София

Мълния запали трафопост в София

Гръмотевица е паднала върху трафопост на кръстовището на булевард "Константин Величков" и улица "Симеон" в София и е предизвикала пожар, съобщава БНР....

За броени минути наскоро ремонтираната улица "Солунска" се превърна в река, а почти всички магазини наоколо се наводниха. Търговците освен вода, чистеха пръст, пясък, кал и листа.

Час след проливния дъжд екипите на аварийното звено успяха да отпушат проблемната шахта станала причина за наводнението по ул. "Солунска".

Общо шест екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община извършват обходи и реагират на сигнали. Най-много сигнали за завиряване на улици имаше в районите "Витоша" и "Илинден". Наблюдават се и критичните места на реките.

Проблеми с отводняването имаше и на градинката пред Кристал - един друг наскоро завършен обект.