НОВИНИ

Силна буря с пороен дъжд и градушка в Ямбол тази нощ

Силен порой и градушка тази нощ изпочупи клони и наводни мазета в Ямбол. Екипи на Гражданска защита са отводнявали къщи и са разчиствали паднали дървета до 1:30 часа през нощта. Заради паднали стълбове на ЕВН части от града са били известно време без ток. От Гражданска защита съобщиха за БНТ, че авариите са отстранени и няма бедстващи хора.

Галя Караиванова
от Галя Караиванова БТА
10:11, 15.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
силна буря пороен дъжд градушка ямбол нощ

От областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" съобщиха, че са получили 26 сигнала за различни поражения от бурята, но няма пострадали хора. Падналият дъжд в града е бил около 34 литра на квадратен метър, а градът - с размерите на лешник.

Бурята е съборила електрически стълб в индустриалната зона на Ямбол, скъсани са електропроводи и е било прекъснато снабдяването с ток. В града има десетки съборени дървета, счупени клони и паднали керемиди от покривите, дърво е затиснало лек автомобил.

Природната стихия е засегнала също населени места от съседни общини. Без електрозахранване през нощта са останали три села в община Стралджа и пет села в община Тунджа. От общинската администрация на Ямбол ще информират по-късно за мерките, които се вземат за отстраняване на щетите от бурята.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ледената покривка на Гренландия започна да се топи по-рано от обикновено
Ледената покривка на Гренландия започна да се топи по-рано от обикновено
КАТ днес няма да работи в цялата страна
КАТ днес няма да работи в цялата страна