НОВИНИ

Порой с градушка наводни Пловдив

Над 40 л на кв. метър дъжд, придружен с градушка се изляха над Пловдив днес. На повече от 100 сигнала се отзоваха екипите на пожарната, общинските предприятия и доброволческите отряди в борбата с проливния дъжд. В помощ на пожарникарите в Пловдив дори дойдоха и екипи от Пазарджик с шест мотопомпи. Каква е ситуацията сега в града - вижте от прякото включване на Мариела Хубинова.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ - Пловдив
20:32, 31.05.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Екипи на общинското предприятие "Чистота" и на пожарната отводняват приоритетно здравни заведения. Партерният етаж на Онкологичния и Кожния диспансери, както и болница "Свети Каридат" също са залети от водата.

Има и множество аварирали автомобили и задръствания. Пуснатият за движение преди два месеца подлез на улица "Гладстон" беше затворен.

Голям търговски център беше евакуиран заради опасност за посетителите и персонала, тъй като нивото на водата достигна до контактите на електрическото захранване:

Колекторът на булевард "Санкт Петербург" е аварирал вследствие на големите количества валежи.

Хората не знаеха как да се приберат, защото промените в градския транспорт не бяха отразени на електронните табла на спирките.

На много места в Пловдив заради дъжда отказаха светофарни уредби, имаше и прекъсване на електрозахранването. Автобусите от градския транспорт се движат с големи закъснения заради наводнените булеварди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж забранява пушенето в парковете
Париж забранява пушенето в парковете
Пороен дъжд с градушка нанесе материални щети в Стара Загора
Пороен дъжд с градушка нанесе материални щети в Стара Загора