Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в Националната художествена академия. Във втората си изложба у нас италианският художник Макс Марра представя част от 151 творби, които създава само за една нощ.

Не спира да рисува. Дори в очакване на поредното интервю Макс Марра е с молив в ръката. Лицата, които създава, определя като потапяне в дълбоките води на психологията или театър на щастието и човечността. На страстта към изкуството отдава и една безсънна нощ в Лондон.

Осъмва със 151 рисунки след посещение на изложба на Рембранд в Националаната галерия.

Макс Марра, художник: Тази изложба е преклонение пред Рембранд - едни от най-великите художници в Европа. Винаги съм се възхищавал на неговите гравюри, на илюстрациите, които е рисувал за еврейските семейства, на начина, по който пресъздава своето време и мястото, където живее. Харесвам историите, които разказват неговите творби и майсторството в портретите му.

Още първата седмица немски галерист откупува 100 от рисунките на Макс Марра. След като са показани веднъж в Милано, останалите 51 вече гостуват и у нас. Автопортретите по Рембранд ще останат в Националната художествена академия до 22 април.