НОВИНИ

Португалия посрещна триумфално Роналдо и компания

"Епични", "Вечни" и "Гордостта на нацията". Така медиите в Португалия посрещнаха вчера 23-мата футболисти от националния отбор, спечелили първата купа за страната от голямо международно състезание. Улиците на Лисабон бяха залети от стотици хиляди горди португалци, надяващи се да зърнат от близо героите си, начело с Кристиано Роналдо.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
17:14, 11.07.2016
Чете се за: 00:48 мин.
По света
португалия посрещна триумфално роналдо компания

След драматична вечер със сълзи от отчаяние и радост на терена в Париж и невиждана всенародна радост в Лисабон Кристиано Роналдо и съотборниците му от националния отбор на Португалия напуснаха тази сутрин триумфиращи базата си в покрайнините на Париж.

Още там ги чакаха първите запалянковци, желаещи да ги поздравят за историческото постижение.

Луис Лемош, футболен запалянко: Още не можем да осъзнаем напълно случилото се, много сме уморени. Не сме спали 24 часа, даже от 36. Тази победа наистина е невероятна.

А европейските шампиони сложиха на предното стъкло на автобуса, с който отпътуваха за парижкото летище, портрет на Еузебио. Най-великият играч в историята на португалския футбол успява да класира страната само на полуфинал - на световното първенство в Англия преди половин век.

Наследниците му в националния отбор ще останат в историята като първите победители във финали на голямо състезание, въпреки че не блестяха като предишните поколения португалски футболни величия. Във Франция те спечелиха само един от 7-те си мача в редовното време.

Въпреки това в Лисабон бяха посрещнаха като богове и минаха под своеобразна триумфална арка само секунди след кацането си. Първи от самолета с трофея от Франция излезе най-голямата звезда, а след него и съотборниците му, които доказаха, че могат да побеждават и без него.

С подготвените специално за тържествата автобуси шампионите се отправиха първо за среща с португалския президент Марселу Ребелу да Соуса. А след това - на победна обиколка на столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълнения след победата на Португалия на Евро 2016
Вълнения след победата на Португалия на Евро 2016
Франция преживява футболната загуба от Португалия
Франция преживява футболната загуба от Португалия