НОВИНИ

Посещение на Джон Кери в Русия

Надежди за сближаване на позициите на Русия и Съединените щати за сирийската криза. Американският държавен секретар Джон Кери пристигна на посещение в Москва. Той вече разговаря със своя колега Сергей Лавров. Първият дипломат на Съединените щати ще се срещне и с руския президент Владимир Путин.

bnt avatar logo
от Николай Кръстев
11:07, 15.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
По света
посещение джон кери русия

И докато Джон Кери бе казал, че Русия се намира в изолация от руското външнополитическо ведомство изразиха учуденост от това изказване и отговориха, че такова нещо няма и че посещението на държавния секретар днес в Москва е било подготвено по настоятелното искане на Вашингтон.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова уточни, че това ще е второто посещение на американския държавен секретар в Москва за последните седем месеца. Въпреки обаче разменените реплики между двете външнополитически ведомства, посещението на държавния секретар Джон Кери в Москва се очаква с любопитство, защото Русия и САЩ имат общи интереси в решаването на сложния световен дневен ред.

Основни теми по време на разговорите се очаква да бъдат Сирия и Украйна. Вашингтон и Москва трябва да се договорят за състава на делегацията на сирийската опозиция от формата "Приятели на Сирия" както и да бъде уточнен единния списък на терористичните организации намиращи се в близкоизточната държава, който бе възложен на Йордания да го изготви, след като проведе консултации с всички международни партньори в решаването на сирийския конфликт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Гърция беше удостоен с доктор хонорис кауза на БАН
Президентът на Гърция беше удостоен с "доктор хонорис кауза" на БАН
Вековният дъб в Силистра води в конкурса Дърво на годината
Вековният дъб в Силистра води в конкурса "Дърво на годината"