НОВИНИ

Как посещението на папа Франциск помогна на цял квартал в Буенос Айрес?

Как благословията на папа Франциск помага за развитието на един от най-бедните райони в Буенос Айрес? Кварталът с неговото име е разположен в южната част на аржентинската столица, а споменът за пустеещия парцел днес е останал в миналото. За трансформацията разказват нашите сънародници Аксиния Иванова и Иван Цанков от Гражданската асоциация "Българите в Аржентина".

Айше Сали
от Айше Сали
20:13, 02.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Служи на Бога, но винаги е близо до хората. И ако документалният филм на Вим Вендерс определя папа Франциск като човек на думата, то преобразяването на квартал в арежентинската столица е доказателство, че Светият отец е и човек на действията. Промяната идва с посещението му, а социалните дейности, спортът и културата и са първата стъпка към облагородяването на района, където ще се появят 1702 нови жилища.

Алберто Бенито, директор на корпорацията "Buenos Aires Sur": Кръщаването на квартала на папа Франциск е и своеобразна благословия за живеещите тук. Името му носи надежда за всяка нова сграда, а хората вярват, че това ще донесе спокойствие и в бъдещия им дом.
;

Спокойствието и разбирателството са в основата и на посланията на Светия отец към света. Сближаването на католиците и православните е сред неговите каузи. Ето защо Алберто Бенито приема посещението на папа Франциск в България като поздрав и благословия за цялото общество.

Алберто Бенито, директор на корпорацията "Buenos Aires Sur": Искам да кажа на българите и зрителите на БНТ да се възползват от срещата с папа Франциск и да се вслушат в неговите думи, защото присъствието му само по себе си означава много!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генерална репетиция на парада за Деня на храбростта в София
Генерална репетиция на парада за Деня на храбростта в София
Пловдивският съд остави в ареста тримата арестувани за хулиганство от Куклен
Пловдивският съд остави в ареста тримата арестувани за хулиганство от Куклен