НОВИНИ

Поскъпва застраховката "Гражданска отговорност"

Шоково поскъпна гражданската отговорност - само за седмица с близо 50 лв. Прогнозите са до края на годината тя да скочи поне с още 20 на сто. Застрахователите се оправдаха с повишилите се пътни произшествия, липсата на средства за покриване на щетите и разширяването на кръга от лица, които вече могат да претендират за парични обезщетения при смърт на близки.

Николай Минков
от Николай Минков
18:20, 14.08.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Против поскъпването се обявиха експерти по пътна безопасност и поискаха по-скъпата гражданска отговорност да се плаща само от водачи с доказани пътни произшествия, а не от всички.

Нина Колчакова- генерален секретар на Асоциацията на българските застрахователи: Има една липса от около 60 млн. лв. недостиг в застрахователните дружества, за да посрещнат непосредствените обезщетения до края на годината. Предвид многото ПТП-та, многото жертви и много-по високите от средно европейските обезщетения, това неминуемо бута цената на застраховката в България.
Алекси Стратиев -експерт по пътна безопасност: Миналата година имаме по-малко тежки произшествия от предходната. Тази година тази тенденция продължава. Т.е. загиналите и тежките произшествия са по-малко от миналата. Така че няма логика да има увеличение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Езерото в столичния квартал Дружба се превърна в дом на 50 полудиви патици
Езерото в столичния квартал "Дружба" се превърна в дом на 50 полудиви патици
Челси прати Бакайоко в Милан
Челси прати Бакайоко в Милан