Посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони представи на пресконференция подробности за актуалните събития в страната й. Тя определи като провокация и фалшива новина информацията, че камиони пълни с хуманитарни помощи са били запалени на границата между Венецуела и Колумбия от привърженици на президента Мадуро.

Посланик Капони показа снимки и видео материал, на които, по думите й, ясно личи, че запалените на границата камиони са от страната на Колумбия, а не на територията на Венецуела.

На друг видеоматериал представен от нея пък се вижда как колумбийският президент Иван Дуке и други политически лидери наблюдават безучастно и дори, по думите й, приветстват случващото се. А след това в официално изявление, Дуке е представил събитието като кърваво изстъпление на бандите на Мадуро.

Ориета Капони, посланик на Венецуела в България: Това е една от фалшивите новини ,които раздухаха, а реално на снимките съвсем ясно се вижда, че камионът е на колумбийска територия. Освен това, тези камиони са ползвали знаците на Червения кръст без разрешение. А от снимките е видно, че в тях не е имало нито храна, нито медикаменти, както се твърди, а жици, кабели и съоръжения за бомби "Молотов".

Посланик Капони изрази надежда, че границата между Венецуела и Колумбия ще продължи да бъде затворена още дълго време заради вражеските, по думите й, действия на президента Дуке.

Тя обяви също, че страната й не желае хуманитарни помощи от САЩ, наложили тежки санкции на Венецуела, а разчита на такива от Русия, Индия и Китай, с които има договори.

Кризата във Венецуела: САЩ обещаха „бърз отговор“ на всяка заплаха срещу Гуайдо

Кризата във Венецуела: САЩ обещаха „бърз отговор“ на всяка заплаха срещу Гуайдо

САЩ предупредиха, че ще има „бърз отговор“ на всяка заплаха за насилие срещу лидера на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, който се завръща в странат...