НОВИНИ

Посланик Марин Райков посети в болницата най-тежко ранения български ученик

Трима от пострадалите български ученици при експлозията в Болоня остават за лечение в болница. Едно от момчетата е в по-тежко състояние и ще бъде лекувано 40 дни. Други четири от децата вече са изписани. Общо 145 са ранените при инцидента, четирима души остават в тежко състояние. Още за състоянието на българските ученици от кореспондента на БНР Елена Шаханова.

bnt avatar logo
от Елена Шаханова, БНР
18:20, 08.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Посланикът на България в Рим Марин Райков и съпругата му в момента правят визита на 17-годишния ученик от Силистра, на който предстои лечение в рамките на 40 дни в болницата в Чезена. Баща му ще пристигне утре и ще бъде посрещнат на летището в Болоня от почетния консул на България за област Емилия-Романя Франко Кастелини.

Той от своя страна посети в болницата в Болоня другите двама ученици - Йордан и Мартин. Занесе им килограм и половина сладолед. Специално за БНТ и БНР Йордан каза, че двамата с Мартин се чувстват добре и са доволни от положените грижи.

На 15 август, когато в Италия е официалният празник Успение Богородично, Мартин навършва 18 години. По този повод господин Кастелини организира празничен обяд за всички ученици от българската група. Тържеството ще се проведе в съседно на болницата заведение, с меню от много типични за Болоня лакомства. Двете момчета вече имат разрешение на лекарите да се откъснат за няколко часа от болничната обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна в трескава подготовка за най-голямото музикално събитие това лято
Варна в трескава подготовка за най-голямото музикално събитие това лято
Японката Секаи Мори наистина е дъщеря на покойния щангист Наим Сюлейманоглу
Японката Секаи Мори наистина е дъщеря на покойния щангист Наим Сюлейманоглу