САЩ искат да държат хората далеч от „Хуауей“ чрез западни продукти, каза днес посланикът на САЩ в ЕС Гордън Сандлънд, като добави, че съществуват множество класифицирани доказателства, че китайският телекомуникационен гигант нарушава сигурността, предаде Ройтерс.

© БТА / АРХИВ

Преди събитие в Брюксел Сандлънд каза пред Ройтерс, че САЩ абсолютно подкрепят разубеждаването на клиентите да купуват каквито и да е китайски дигитални продукти, които заплашват националната сигурност, като желаният резултат е хората да бъдат държани далеч от „Хуауей“ в полза на западни продукти.

На въпрос за сигурността на продуктите на „Хуауей“, той отговори: "Има много доказателства, повечето от които са класифицирани."

Вчера Ройтерс съобщи, че ЕС разглежда предложения , които биха довели де факто до забрана на използването на оборудването за следващото поколение мобилни мрежи на „Хуауей“ от съображения за сигурност.

САЩ обвиниха китайския технологичен гигант „Хуауей“ в измама и кражба

САЩ обвиниха китайския технологичен гигант „Хуауей“ в измама и кражба

Съединените щати отправиха 23 обвинения срещу китайския телекомуникационен гигант „Хуауей“, сред които са: измама, кражба на технология, и нарушаване...