НОВИНИ

Посланикът на САЩ в Турция бе извикан в турското външно министерство

Американският посланик в Турция Джон Бас е бил привикан в турското министерство на външните работи във връзка със стълкновенията на 16 май във Вашингтон с участието на охраната на Ердоган и протестиращи. Информацията бе потвърдена от Държавния департамент на САЩ.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:12, 22.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
посланикът сащ турция извикан турското външно министерство

Миналия вторник вечерта пред резиденцията на посланика на Турция в САЩ имаше кратки, но ожесточени сблъсъци между привърженици и противници на президента Реджеп Ердоган. Те възникнаха, когато турският държавен глава се намираше в дипломатическата мисия.

В резултат пострадаха девет човека, а двама от тях – тежко. По-рано стана известно, че полицията на Вашингтон има намерение да предяви обвинения срещу сътрудници от службите за сигурност на Ердоган, участвали в сблъсъците.

„Поведението на сътрудници от турските служби за сигурност предизвика дълбоко безпокойство“, се казва в изявление на Държавния департамент. В него се заявява, че ще бъде проведено щателно разследване по случая. Ден след сблъсъците, на 17 май, посланикът на Турция в САЩ Сердар Кълъч бе извикан на среща със заместник-държавния секретар Томас Шанън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдят Джеймс Камерън заради открадна семейна история в Титаник
Съдят Джеймс Камерън заради открадна семейна история в "Титаник"
Клинт Истууд проведе майсторски клас на кинофестивала в Кан
Клинт Истууд проведе майсторски клас на кинофестивала в Кан