НОВИНИ

Посланикът на Великобритания: Надявам се да защитим българите в Кралството

Надявам се да можем да защитим правата на българите в Обединеното кралство, надявам се и наши граждани в други европейски страни да бъдат защитени. Сега започват преговорите и няма как да кажем какво ще е положението, каза посланикът на Великобритания Ема Хопкинс в "Денят започва".Тя отбеляза и че Великобритания ще остане важна фигура на международната сцена въпреки Брекзит-а.

посланикът великобритания надявам защитим българите кралството
bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 18.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
Ема Хопкинс, посланик на Великобритания: Преди референдума във Великобритания имаше несигурност, но сега вече се усеща вълна от оптимизъм, че ще имаме успешно бъдеще, имаме солидна основа, нашата икономика, нивата на заетост и ресурсите, с които разполагаме, ние ще останем важен играч на международната сцена. Ние напускаме ЕС, но оставаме свързани с Европа по много въпроси. Една от причините за решението на английския народ за изход от ЕС може да е мигрантският натиск, на който страната ни е силно подложена. Но това не беше решаващият фактор имаше и други причини.

Посланикът на Великобритания отбеляза, че една от основните задачи е да се противостои на терористите.

Ема Хопкинс, посланик на Великобритания: "Ислямска държава" действат иновативно, затова и коалицията трябва да подобри подходите си в борбата с терористите. Техните отровни послания през интернет трябва да бъдат пресечени. Работим с доставчиците на интернет, за да се пресекат възможностите на "Ислямска държава" да стига до най-уязвимите. С най-уязвимите се работи по специални програми и мога да твърдя, че имаме известен успех.

Вижте целия разговор в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ са отказали убежище на командващия турската военновъздушна база Инджирлик
САЩ са отказали убежище на командващия турската военновъздушна база "Инджирлик"
От нашите пратеници: Според турските служби е засечен повторен опит за преврат
От нашите пратеници: Според турските служби е засечен повторен опит за преврат