НОВИНИ

Последен ден на протести във Врачанската болница

Последен ден на протести във Врачанската болница. Недоволните медици отново излязоха пред здравното заведение, но не блокираха улици. Стачната готовност обаче остава, тъй като проблемът с погасяването на огромните дългове все още не е решен.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
14:46, 13.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
последен ден протести врачанската болница

На днешния протест при лекарите дойдоха кметът на града, областният управител, председателят на лекарския съюз във Враца, представители на синдикатите и ръководството на болницата. Всички изразиха безпокойство от нарастващото напрежение и помолиха медиците да се върнат по работните си места.

Калин Каменов, кмет на Враца: Така че наистина нашата болница, която е с регионално значение, да работи добре и всеки пациент, който идва тук, да е сигурен, че ще има кой да го лекува и да му спасява живота.

Директорът на болницата Орлин Цветков обясни оттеглянето на оставката си с предстоящата процедура по акредитация и факта, че държавата е започнала да изпълнява поетите ангажименти по финансовото оздравяване.

Орлин Цветков, директор на МБАЛ „Христо Ботев" - Враца: Вдигнати са част от запорите, болницата е заредена с медикаменти и консумативи.

Председателят на КТ „Подкрепа" в болницата заяви, че обществеността е информирана за проблема и предложи на колегите си да прекратят протеста.

Д-р Емил Младенов: Всички институции заявиха единодушно своята подкрепа за спешно решаване на казуса МБАЛ Враца и аз съм убеден, че бързо ще бъде намерено най-доброто решение към момента.

Д-р Младенов каза още, че ако до 25 октомври не се вдигнат всички запори на сметките на болницата, протестите ще бъдат възобновени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъжа, който измами десетки с фалшив профил във Фейсбук
Задържаха мъжа, който измами десетки с фалшив профил във Фейсбук
Албанският парламент все още не е приел закона за защита на малцинствата
Албанският парламент все още не е приел закона за защита на малцинствата