НОВИНИ

Последици от дъждовете в област Велико Търново

Централни улици и възлови участъци във Велико Търново се превърнаха в реки, след като вчера в рамките на около час над града се изляха 70 литра дъжд на квадратен метър. Вече съществуващите дупки по тротоарите и по пътното платно са се задълбочили заради отнесената настилка и създават проблеми на шофьорите.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
20:25, 15.06.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В следствие на пороите се активира свлачище и пропадна част от настилката на пътя Велико Търново – Арбанаси, а заради тесния участък, в който трябва да се разминават автомобилите, движението е затруднено.

Проф. Пенчо Пенчев - областен управител на Велико Търново: „Почти навсякъде имаше проблеми в резултат на обилните валежи. В община Свищов там бяха на няколко места, Царевец - двата моста съответно бяха залети, Вардим – Новград пътя."

Областният управител професор Пенчо Пенчев информира, че обстановката е започнала да се усложнява още след дъждовете около 20 май. В село Церова кория четири къщи са били частично засегнати от пороите, тъй като местното дере е излязло от коритото си, а отделно селото е било засегнато и от стичащите се от нивите води. Къщите са отводнени.

Проф. Пенчо Пенчев - областен управител на Велико Търново: „Нашата неразумна дейност води до част от тези ситуации имам предвид канавки, които са затрупани. За да могат да преминават земеделски производители, има изорани пътища, и така нататък, не искам да говоря за един друг проблем – сечта и т.н.”

Язовирите Йовковци и Стамболийски имат свободен обем, съобщи още губернаторът. Нивото на река Янтра е далеч от критичните стойности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Южнокорейският външен министър на първа визита в София
Южнокорейският външен министър на първа визита в София
Официална визита на румънския президент Клаус Йоханис в България
Официална визита на румънския президент Клаус Йоханис в България