НОВИНИ

"Последната ни европейска Коледа": Група британци посветиха песен на Брекзит

Британска рекламна агенция избра любопитен начин да изрази недоволството си от предстоящия Брекзит - с коледна песен. Защо френските кроасани и германският братвурст бяха възпяти и каква е целта? - вижте...

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
08:19, 11.12.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

"Последната ни европейска Коледа. Или пък не? Ще светят ли звездите все така ярко или една от тях ще угасне, когато напуснем?"

Коледната песен, посветена на Брекзит. С голяма доза хумор, авторите на песента с носталгия припяват за любимите си германски братвурстчета и френски кроасани - стоки, които може и да не са свободно достъпни на Острова, когато напусне ЕС.

Себ Хил, автор на песента: Това е песен, посветена на всичко, което ЕС ни е дал, на тази прекрасна връзка, която ние и Брюксел имахме. Разбира се, изпитваме и много тъга. А какъв по-подходящ начин да изразиш мъката си по края на една връзка, ако не с песен.

Идеята е на местна рекламна агенция, в чиито екип работят хора от цял свят. Свързва ги едно - желанието да останат част от голямото европейски семейство.

Себ Хил, автор на песента: Всички говорят само за това как Брекзит ще се отрази на финансовия сектор. Много малко хора се замислят, че ако напуснем ЕС, това ще нанесе вреда и на хора като нас - с креативни професии. Лондон е най-пъстрата европейска столица, притегателен център за талантливи хора от цял свят. Сега си представете какво ще се случи, ако в страната вече не могат да работят мислещи и можещи хора, защото нямат британско гражданство...

И си пожелават едно нещо за Коледа - Брекзит да се окаже само лош сън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Климатът в криза: Световноизвестният френски климатолог проф. Едуар Бар пред БНТ
Климатът в криза: Световноизвестният френски климатолог проф. Едуар Бар пред БНТ
Разпитват бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев
Разпитват бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев