НОВИНИ

Последни дни на 43-тото Народно събрание

В последните си дни 43-тото Народно събрание работи ударно. Само днес в извънредно заседание в дневния ред влязоха 7 закона за гласуване. Целта на депутатите е, преди да бъдат разпуснати, да приемат на второ четене повече от законите, които вече са разгледани веднъж в зала. Множеството от депутатите смятат, че този парламент е можел да свърши повече работа.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
18:21, 24.01.2017
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

За 2 години и 3 месеца в рамките на този парламент са проведени 273 заседания включително с днешното извънредно. Всяко едно от тях обаче е съпроводено с бурен кулоарен живот особено пред тази трибуна където над 2 години слушаме тезите на 8 парламентарни групи и най-вече надговарянето на управляващи и опозиция

На финала на 43-ия парламент някои от депутатите правят изводи, други се шегуват, трети споделят лични преживявания.

Красимир Янков, депутат от ПГ на БСП"Лява България": "За мен е облекчение. Труден парламент, с повече популизъм отколкото реално мислене и конкретни решения в полза на хората."
Йордан Цонев, депутат от ПГ на ДПС: "Неприятното впечатление в този парламент беше факта, че на основната партия от мнозинството ГЕРБ се налагаше да събира мнозинство почти за всеки важен законопроект по коридорите на парламента буквално."
Румен Христов, депутат от ПГ на Реформаторския блок: "Грешката беше, че се стигна до това разделение. Съжалявам, че се получи, когато сме заедно сме по-силни."

Двама бивши пилоти говорят за морала в политиката. Единият споделя какво е научил в парламента, а другият, че се срамува от самозабравили се колеги.

Михо Михов, депутат от ПГ на АБВ: "Бях подготвен в непочтените неща, които политиката е предполагала. Аз трудно възприемам такива непочтени неща: лошо възпитание, лоши изкази, нападки и загуба на време, парламентарно време."
Красимир Велчев, депутат от ПГ на ГЕРБ: "Самозабравят се с това , че като са народни представители вече може... да, с картата си смятат, че тя трябва да им отваря всички врати .Всички да им се покланят като видят тази карта."

Патриотите не отрекоха, че са били най-импулсивните в този парламент.

Валери Симеонов, съпредседател на ПГ на Патроитичния фронт: "На някои може да изглеждаме така малко като така вироглави или прекалено настойчиви, но в крайна сметка хората ще съдят за нас по делата, а не по поведението ни.

Други подхождат с чувство за хумор.

Депутат от ПГ на Патриотичния фронт: "Имахме трима кандидати за президент, имахме двама кандидати за вицепрезиденти. Имахме трима кандидати за премиери и състав, който можеше да напълни поне 4 министерски съвета."
Росен Петров, депутат от ПГ на БДЦ: "Ами то напоследък нещата се объркаха, като че ли шоуто има повече власт от парламента, а парламента все повече заприличва на шоу."

Един от най-възрастните депутати обобщава.

Станислав Станилов, депутат от ПГ на Атака: "Парламентът, всеки парламент е еманация на народа, който го избира и когато всички ругаят и моите избиратели като почнат да ме ругаят по срещи, което рядко се случва, аз им казвам така, ние сме такива каквито сте ни избрали."

Знаейки, че им остават броени дни депутатите вече са единодушни, че денят на разпускането им е без значение. Само от ГЕРБ смятат, че и малкото време в повече ще е полезно за още законопроекти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ ще изследва причините за пукнатините по Цариградско шосе
АПИ ще изследва причините за пукнатините по "Цариградско шосе"
Непочистени улици пречат на събирането на боклука в Кладница
Непочистени улици пречат на събирането на боклука в Кладница