НОВИНИ

Последните минути на жертвите в клуба в Орландо

Много от семействата на хората от нощния клуб в Орландо все още не знаят каква е съдбата на близките им. Майката на едно от убитите момчета показа съобщенията, които е получила от него през нощта. Те показват ужаса в последните минути от живота му.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
10:15, 13.06.2016
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Мамо, обичам те! - тези думи прочита сънената Мина Джъстис в 2 часа и 06 минути през нощта в неделя. Съобщението на телефона ѝ я събужда. То е от сина ѝ Еди. В първия момент не разбира при какви обстоятелства синът й прави признанието. Но следват още много съобщения.

Мина Джъстис, майка на убито момче от Орландо: Той продължаваше да ми пише и аз му се обадих, но той не вдигна. След това той ми звънна и каза, че има стрелба в клуба. В същото време ми пращаше и съобщения. Пишеше - обади се на полицията. И аз веднага се обадих на дежурния, за да им съобщя.

Агонията продължава дълго. Оказва се, че Еди е имал лошия късмет да е от хората, които убиецът затваря в дамската тоалетна.

Затворени сме в тоалетната. Моля те, обади се на полицията... аз ще умра. Обади им се мамо, веднага... Питах го ранен ли е... той каза - "Да". Има ли и други ранени, той ми написа - "Да!"

Последното съобщение от Еди майката му получава в 2.51 през нощта. - То гласи "Той е терорист", "Да". Следва мълчание. Тя му праща още съобщения, но няма отговор.

Следващите часове Мина Джъстис прекарва в специалната зона за близки на пострадалите от клуб "Пулс". Лошото чувство не я напуска през цялото време.

В ранните часове в понеделник полицията й съобщава, че синът й Еди е мъртъв.

Между ужаса и отчаяната надежда живеят в последното денонощие десетки семейства в Орландо. Те все още не знаят каква е съдбата на близките им. Досега полицията съобщи имената едва на 15 от жертвите, които са били идентифицирани. В клуба е имало близо 300 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилиха охраната на автогарата във Варна
Засилиха охраната на автогарата във Варна
Ансамбъл Изворче празнува 55-годишен юбилей
Ансамбъл "Изворче" празнува 55-годишен юбилей