НОВИНИ

Последно сбогом: Простихме се с историка проф. Божидар Димитров

Много хора днес се простиха с проф. Божидар Димитров. Поклонението пред големия историк и общественик беше в Националния исторически музей, където той прекара близо 20 години като директор. Ще запомним Божидар Димитров като патриот и пазител на българската история. И човекът, който никого не оставяше безразличен. Поклон пред паметта му!

Айше Сали
от Айше Сали
18:23, 04.07.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Човек, който можем да наречем съвременен будител, защото с увлекателните си разкази за българската история той успяваше да увлече хиляди хора.
Боил Банов, министър на културата: Този човек живее с родината си, миналото, настоящето и бъдещето ѝ. Това беше неговото вълнение!
Бони Петрунова, директор на НИМ: Имаше винаги ярки, категорични становища. Може би много често е провокирал спорове, несъгласия.
Митко Георгиев, журналист от Македония: Божидар Димитров беше личност, която шеташе навсякъде, където има българи и обединяваше българите. На всеки, който имаше нужда, помагаше.
Вежди Рашидов, скулптор: Един от малкото честни хора, които не се притесняваше да търси думи, такива каквито той желае и такива, каквито хората, които сме никои, не харесваме. Но по-хубаво да се казват истини, отколкото да се учим да лъжем добре. Той не беше лъжец. Светла му памет!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Самоуби се най-големият син на певицата Тина Търнър
​Самоуби се най-големият син на певицата Тина Търнър
„За“ и „против“ създаването на автомобилна камара
„За“ и „против“ създаването на автомобилна камара