С призив паметта на Виктория Маринова да бъде почетена с добри дела, премина поклонението пред убитата журналистка в Русе. Хиляди се събраха в храма "Света Троица", за да си вземат последно сбогом с нея. Петима свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва. Трагедията разтърси русенци и ги обедини в скръбта им. На входа на храма беше поставена книга, в която мнозина от тях написаха прощални думи за Виктория.

Траурната церемония премина под засилени мерки за сигурност, заради напрежението след снощното нахлуване на рокери в двата ромски квартала, в който е живял Северин Красимиров.

В последния й път, Виктория изпратиха близки, приятели и колеги.

Росен Даскалов: Вики обичаше да прави добри неща, ние ще продължим да правим това вместо нея. В памет на Вики искам да призова всички да мислят на първо място не за себе си, а за нацията като цяло и за нашите деца, какво ще оставим след нас.
Стойка Панагонова - Сдружение "Смело сърце": Вики беше наш покровител, която идваше тук на палатката почти всеки ден.

Кметът на Русе каза, че скоро на бетонната алея, близо до която беше убита Виктория и по която спортуват много русенци, ще бъдат монтирани камери. За това ще помогне и бившият съпруг на Виктория.

Пламен Стоилов - кмет на Община Русе: До месец и половина - два всичко ще бъде покрито с видеонаблюдение. Дойде едно предложение от Свилен Максимов да изградят и те за тяхна сметка и да дарят на общината едно видеонаблюдение. Благодарим за подкрепата, те винаги са помагали на града.

Пламен Стоилов добави, че започва и изграждането на парапет и осветление по бетонната алея.

© БТА
​Русе изпрати убитата журналистка Виктория Маринова в последния й път

​Русе изпрати убитата журналистка Виктория Маринова в последния й път

Русе изпрати убитата телевизионна водеща Виктория Маринова в последния й път. Хиляди граждани се събраха в храма "Света Троица", за да си вземат после...

След снощното напрежение заради демонстративната разходка на рокери с мотори в ромските квартали, днес там е по-спокойно, но хората казват, че ако отново има агресия към тях, са готови да отговорят, въпреки че само преди дни българи, роми и турци са живели спокойно и в разбирателство в района. Заради страха от отмъщение днес ромите отвеждаха децата си у роднини.

В ромските квартали остава засилено полицейското присъствие.

Старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе: В Русе пристигнаха сили и средства на дирекция "Жандармерия", които ще се включат активно в мероприятията по охрана и опазване на обществения ред. Нямаме постъпили официални данни за пострадали граждани и имущество.

Рокерите бяха разпитани днес в полицията. Те отказаха да бъдат снимани, но заявиха, че не са искали да създават безредици.

Борисов: Взети са всички мерки да няма ескалация на напрежението в Русе

Борисов: Взети са всички мерки да няма ескалация на напрежението в Русе

Взети са всички мерки да не се нагнетява напрежение в Русе. Това каза премиерът Бойко Борисов в Народното събрание по повод събитията в крайдунавския...