Във връзка с наближаващия крайбрежието на американския щат Флорида ураган "Ирма" заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и посланик Тихомир Стойчев разпоредиха създаването на кризисен щаб към посолството на Република България във Вашингтон, съобщава пресслужбата на Министерството на външните работи.

Ураганът „Ирма“ е вече четвърта степен, но ще удари директно Флорида

Ураганът „Ирма“ е вече четвърта степен, но ще удари директно Флорида

Ураганът "Ирма" продължава да нанася разрушения на Карибите. Последните на пътя му се оказаха островите Търкс и Кайкос. "Ирма" се насочва към Куба и Ф...

По информация на местните власти, макар ураганът да е отслабнал до четвърта категория по скалата "Сафир - Симпсън", той представлява опасност за жителите на Флорида.

Губернаторът на щата Рик Скот предупреди, че стихията може да причини значителни поражения на щата. В тази връзка кризисният щаб към посолството на Република България препоръчва следното:

  • Информирайте се постоянно за развитието на ситуацията;
  • Стриктно изпълнявайте указанията на местните власти;
  • Не подценявайте опасността и при съвет за евакуация, го направете
  • Според данни на Националния център по ураганите във Вашингтон стихията ще достигне бреговете на Флорида в неделя
  • В петък вечерта е предвидено летищата в Маями и Форт Лодърдейл да преустановят дейност.

При извънредна ситуация можете да се свържете по всяко време с представител на посолството на денонощния дежурен телефон: 202-387-5770.