НОВИНИ

Посолството на САЩ продължава кампанията "Силата е в теб"

Американското посолство у нас продължава кампанията "Силата е в теб", с която провокира българите да недоволстват по-малко и да работят повече за една по-силна държава. Новият етап от кампанията е под наслов "Маса". На нея днес седнаха участниците в инициативите "Заедно в час", Гражданите. БГ, TimeHeros и "Резиденция "Баба".

bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 06.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Стоян Митов, съосновател на "Гражданите.бг": Искаме да направим нещо смислено.

Кампанията на американското посолство обединява маса българи, които искат и могат да променят нещо - в образованието, в културата, на улицата, в живота на някого или още по-смело - в живота на всички.

Стоян Митов, съосновател на "Гражданите.бг": Трябва да има смисъл в това, което правиш, защото това те мотивира да го правиш дългосрочно и да не се отказваш.

Без смели планове, но сигурни в смисъла, Стоян и приятели създават приложението "Граждани.бг". В него всеки може да подаде сигнал за нередност, като просто я заснеме и я качи на платформата. От там нататък тя знае как да съдейства.

Стоян Митов, съосновател на "Гражданите.бг": Решава проблеми от тази разбита плочка долу - до осветления по кръстовища, до сметища извън населени места - всякакъв тип проблеми - в цяла България.

Изпробвано и доказано работи - без гишета, жалби, обяснения и чакане по опашки. Без неприятната дума бюрокрация.

Стоян Митов, съосновател на "Гражданите.бг": Платформата директно изпраща проблема до този, който трябва да реши този проблем.

И това е само една от идеите, създадени от българи, които са намерлили силата в себе си. Те не крият тайната - просто са осъзнали разликата между оплакване на маса и масов успех.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има опасност от радиоактивно замърсяване при добив на газ в Генерал Тошево
Има опасност от радиоактивно замърсяване при добив на газ в Генерал Тошево
Президентът Румен Радев се срещна с Путин в Санкт Петербург
Президентът Румен Радев се срещна с Путин в Санкт Петербург