НОВИНИ

Посолството на САЩ у нас започва програмата за студентски бригади за 2018 г.

От днес посолството на Съединените американски щати в България започва програмата за студентски бригади за 2018 г. Първите визи вече са връчени, а зад океана това лято се очаква да заминат между 5000 и 6000 български студенти. Какво трябва да направят желаещите да работят в САЩ и докога ще се запазят визите за българи, вижте в репортажа на Цветелина Катанска.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:24, 23.02.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Летните програми за работа и обучение на български студенти в САЩ ще се запазят и тази година.

Кейт Макгиъри - генерален консул в посолството на САЩ в България: Изискванията за участие в програмата не са сложни, трябва да говорите английски на ниво, което да ви позволява свободно да общувате, да сте студенти редовно обучение и да имате валидна работна оферта.

От 2000 г. насам посолството на САЩ е издало над 100 хиляди визи. Повечето от студентите, които кандидатстват са одобрени, обясниха от посолството.

Ерик Рубин, посланик на САЩ в България: Силата е във вас, силата е да пътувате, да изследвате новото, да предизвиквате себе си и да се върнете в България, за да градите позитивно бъдеще.

Участниците в студентските бригади... стимулират развитието на България като стартират свои бизнес и внасят свежи идеи в бизнес средата в България.

Марио вече е бил на бригада в САЩ през миналата година, смята да го направи и тази година.

Марио Горин, студент по Публична администрация: Докато сме студенти можем да си пътуваме в Америка, вече като си завършил са други нещата - не е толкова елементарно да се отиде в Америка както е тази възможност която ни се дава на нас.

От посолството припомниха, че за да отпаднат визите за български граждани е необходимо отказите да са под 3%, такива са регламентите определени от Конгреса на САЩ за цял свят. През 2017 г. отказите на визи на български граждани са близо 15 на сто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световна премиера на българския филм „Áга“ на Берлинале
Световна премиера на българския филм „Áга“ на Берлинале
Обща информационна система между нотариусите и Пътна полиция
Обща информационна система между нотариусите и Пътна полиция