В болницата в Павликени поставиха специален звънец за сигнализация след случая със забравената повече от 6 часа в скенера пациентка. Това съобщи за БНТ управителят на лечебното заведение д-р Ренета Кръстева. Лаборантката, която забрави жената ще бъде наказана със забележка и лишаване от допълнителното материално стимулиране.

Павликени

Лаборантката ще бъде санкционирана с 50 лева. Досега не е имала провинения, затова и наказанието ѝ не е тежко, обясни директорът на лечебното заведение Ренета Кръстева.

Ренета Кръстева: Според Кодекса на труда знаем, че първото провинение е забележка и другото, което сме направили е допълнителното материално стимулиране.

Д-р Кръстева беше категорична, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето ѝ, защото апаратът е бил изключен. Лекарите, както и лаборантката, са поднесли извинения на потърпевшата.

Ренета Кръстева: Анализирахме това, което се е случило, след това аз се извиних многократно на пациентката и на нейните близки.

Като компенсация за причинения стрес, пациентката е била освободена от потребителската такса за престоя си в болницата. За да се избегнат подобни случаи за вбъдеще, от болницата са оборудвали скенера със специален звънец за пациентите.

Ренета Кръстева: Казваме - ако ти стане лошо, ако се почувстваш зле, да звъннеш. Това е една аларма, която в целия рентген се чува.

Районната здравна каса във Велико Търново извършва проверка на болницата в Павликени заради случая, а близките на пациентката възнамеряват да съдят лечебното заведение.

Лаборантката, която забрави жена в скенер, ще бъде наказана със забележка

Лаборантката, която забрави жена в скенер, ще бъде наказана със забележка

Лаборантката, която забрави жена повече от 6 часа в скенера на болницата в Павликени, ще бъде наказана със забележка и лишаване от допълнително матери...