Софийски градски съд остави за постоянно в ареста 15-годишния младеж, който в четвъртък наръга друго дете в столичния квартал „Надежда”. Решението е взето заради изключително опасното деяние, което е извършил младежът. Адвокатът на обвиняемия каза, че ще обжалват мярката и тя ще се гледа на 2 август.

Съдът прецени, че има завишена степен на обществена опасност както на извършеното деяние, така и на самата личност на обвиняемия. Съдът прави своя извод въз основа на повдигнатото обвинение, а също така и на поведението на обвиняемия преди, по време и след извършване на деянието, заяви прокурорът по делото Павел Панов от Софийска градска прокуратура.

Той добави, че такава мярка спрямо непълнолетно лице се взима в изключителни случаи, но тук съдът е преценил, че става дума именно за такъв поради конкретните факти, които го отличават от останалите подобни случаи. Прокурорът коментира, че според него и съда, това е адекватното обвинение и в момента не се обмисля промяната му. Панов допълни, че тепърва ще се извършат действия по разследването и ще се правят експертизи.

Наръганото с нож момче било нападнато от свой съученик заради колаж

Наръганото с нож момче било нападнато от свой съученик заради колаж

В началото на разследването сме, започнато е досъдебно производство. На първо време - извършен е оглед на местопроизшествието, но и на мястото, където...

Адвокатът на подсъдимия Ивайло Абаджиев заяви, че не приема мярката и още утре ще я обжалва пред Апелативния съд. Той заяви, че не оправдава постъпката на 15 годишния младеж, който не пожела да говори пред медиите, а в залата се разплака, но е категоричен, че на тази крехка възраст едва ли той е отишъл с умисъла да убие другия тийнейджър.

Абаджиев заяви, че младежът съжалява за постъпката си, а баща му дори казал, че предпочита синът му да влезе в затвора пред това другото момче да почине. Адвокатът уточни, че обжалването на мярката ще се гледа на 2 август.