Има реална опасност за живота на курсантката от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, която се простреля със зачисления ѝ автомат "Калашников" в четвъртък.

© БГНЕС

Подробности за състоянието на момичето, транспортирано с военния "Спартан" по-рано днес в София, даде на брифинг началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Според ръководителя на Клиника по интензивно лечение на ВМА проф. Евелина Одисеева пациентката е постъпила в стабилно, но тежко състояние.

Проф. Евелина Одисеева: Нещата за момента са добри, но има реална опасност за живота ѝ.

Става въпрос за тежко нараняване, причинено от прострелване с мощно оръжие, какъвото е автомат „Калашников”. В гръдния кош е попаднал не само проектилът на патрона, но и взривните газове, които допълнително увреждат тъканите, поясни бригаден генерал Мутафчийски.Курсантка се простреля в гърдите с "Калашников"

Курсантка се простреля в гърдите с "Калашников"

Курсантка от Националния военен университет е в болница от снощи, след като сама се е простреляла в гърдите с "Калашников". От Министерство на отбрана...

Огнестрелното нараняване има своя еволюция и то не приключва с момента на изстрела и с първата среща на хирурга с нараняването. Затова в близките дни може да се наложи повторна операция за отстраняване на горния лоб на левия дроб. Ако се стигне до там, няма да има съществено повлияване в живота на пациентката, защото тя е млада и има достатъчно белодробна тъкан останала, за да поеме функцията, допълни началникът на ВМА.

Транспортират до ВМА прострелялата се с "Калашников" курсантка (СНИМКИ)

Транспортират до ВМА прострелялата се с "Калашников" курсантка (СНИМКИ)

Курсантката от Националния военен университет в град Велико Търново, която се простреля с "Калашников", ще бъде транспортирана във ВМА, съобщиха от зд...