Силни бури вилняха в Централна Европа през последното денонощие. Ураганните пориви на вятъра причиниха щети. Съобщава се и за пострадали хора.

В южните части на Полша ветрове със скорост от 100 км в час оставиха 400 000 домакинства без ток. Петима души са пострадали. Има щети и по железопътната инфраструктура.

Железопътният транспорт беше засегнат и в Унгария. Електрически стълбове в няколко унгарски села бяха повредени от паднали дървета. 130 домакинства в тази част на страната останаха без ток.

Чешката енергийна компания ЧЕЗ обяви цялостна авария, след като електропреносната мрежа в страната претърпя срив. По откритите склонове на Снежка, най-високата планина в Чехия, беше отчетена скорост на ветровете над 200 км в час.

Бурите в Германия спряха работата на централната гара в Дюселдорф. Един човек е загинал от паднало дърво. Село в източната част на страната беше изцяло откъснато, след като паднали дървета и клони блокираха всички пътища в района. В Кьолн парче от покривна част на сграда се откъсна и падна върху лек автомобил. За щастие, двамата пътници са без наранявания.