НОВИНИ

Пострадалият от токов удар е закачил кабел от високоволтовата мрежа

Мъж пострада тежко при инцидент с високоволтов кабел на строеж в столичния квартал "Витоша". Злополуката доведе до изключване на подстанция "Студентски град" и без ток останаха няколко столични квартала. Малко по-късно електрозахранването беше възстановено.

Цанка Николова
от Цанка Николова
15:55, 10.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Работникът е закачил кабел от високоволтовата мрежа и това е предизвикало късо съединение. Държал кабела с голи ръце. Очевидци чули експлозия.

Валентин Тошев, очевидец, охранител във Френското училище: И се развикаха хората от строежа и това беше. Пушек имаше, пламъци не. След това дойде полиция, пожарна.

Пострадалият работник е настанен в реанимацията на "Пирогов" в изключително тежко състояние.

Мария Пойразова, говорител на УМБАЛСМ "Пирогов": Има изключително тежко изгаряне - обширно, дълбочинно, което изисква това реанимационно лечение. Борят се за неговия живот.

Причина за инцидента е грубо нарушение на правилата за безопасност, заявиха от Електроенергийния системен оператор, които стопанисват преносната мрежа за високо напрежение.

Стилиян Чежмеджиев, ръководител на Мрежови експлоатационен район - София, ЕСО: Ние даваме разрешение за строеж, само съгласуваме, но в повечето случаи те не се спазват и строителите си правят каквото си искат. Това е във всички общини не само тук.

Заради инцидента за около час ток нямаше в 12 столични квартала. Главната инспекция по труда проверява случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джордж Клуни пострада при инцидент с мотоциклета му на остров Сардиния
Джордж Клуни пострада при инцидент с мотоциклета му на остров Сардиния
Общините Хайредин, Борован и Мизия обявиха бедствено положение
Общините Хайредин, Борован и Мизия обявиха бедствено положение