Снаряд избухна в Разлог тази сутрин. Инцидентът е станал в пункт за вторични суровини. Пострадал е мъж на 40 години, който е прегледан в спешния център в града и е откаран за лечение в болница в Благоевград.

Инцидентът става тази сутрин в 10:30 часа след като един от работниците разрязва с шлайф снаряд, вследствие на което получава наранявания на лявата ръка и на гръдния кош.

Д-р Александър Сакелариев, началник на травматологично отделение: Става въпрос за взрив който е станал, поради тази причина нервната увреда не може да се гарантира че ще се възстанови на крайника. Иначе пациентът е в добро общо състояние, не е губил съзнание, основната травма е в левия горен крайник и гръдния кош.

Екипи от специализирания отряд за борба с тероризма проверяваха пункта за вторични суровини. На място бяха и инспектори от Инспекция по труда. Резултатите от двете проверки не са ясни. Управителят на фирмата каза, че не е бил на място по време на инцидента, но всичко, което попада в склада се проверява щателно. Не е ясно как е попаднал снарядът в пункта.