При потъването на ирански танкер в Източнокитайско море на повърхността са се образували четири петролни петна с обща площ колкото тази на Париж. Това съобщи Пекин, който се готви да изследва останките на дъното с роботи, предаде Франс прес.

Потъна иранският петролен танкер, който гореше в Източнокитайско море

Потъна иранският петролен танкер, който гореше в Източнокитайско море

Иранският петролен танкер, който гори от 6-ти януари в Източно китайско море, потъна след експлозия. Всички 32-ма души от екипажа се смятат за загинал...

Големият танкер "Санчи" със 136 000 барела ултралек суров петрол потъна в неделя, след като горя близо седмица след сблъсък с товарен кораб на 6 януари на около 300 км източно от Шанхай. Снощи националната служба по корабоплаването съобщи, че наблюдава четири разлива с обща площ 101 квадратни километра, колкото заема и френската столица, посочва АФП.

Правителствената агенция полага усилия да ограничи разширяването на "черния прилив" и да прецени как ще повлияе той на морската среда в района, отбелязва ведомството в комюнике. Смята се, че целият екипаж на танкера от 30 иранци и двама бангладешци е загинал. Открити са само три тела. Няма никаква надежда да се намерят оцелели и издирването е преустановено, напомня АФП.

Танкерът в Източнокитайско море продължава да гори

Танкерът в Източнокитайско море продължава да гори

Китайски спасители намериха телата на двама моряци на горящия в Източнокитайско море панамски танкер. Водолазите са опитали да стигнат спалните помеще...