НОВИНИ

Потребители на социални услуги с благотворителен коледен базар в Благоевград

За десета поредна година потребителите на социалните центрове в Благоевград подредиха коледен базар с предмети, които сами са изработили. Щандовете са отрупани с ръчно направена коледна украса, красиви сувенири, картички и ръкоделия. Базарът е с благотворителна цел. Събраните средства ще останат за потребителите на социалните центрове.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
18:00, 15.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Тази година благотворителният коледен базар е разположен на централния площад в Благоевград, а коледните украшения свършват доста бързо.

Елка Спасова: "Взех си едно хубаво, ще го покажа, едно много хубаво бурканче със свещичка вътре. Може да се използва и за други цели. Аз лично ще си сложа моливите в него за грим. Хубаво е да бъдат подкрепяни такива инициативи разбира се, когато имаме възможност, макар и с малко.”

Цените на предметите са символични. За 2-3 лева можем да си купим коледен свещник, картичка или сурвачка. Около 5 лева пък струват ръчните плетива и шалове.

Здравка Чимева, организатор на благотворителния коледен базар: „Най-важното за мен е, че тези хора, които са зад щанда в момента, тези младежи претърпяват невероятно развитие. Тази бариера, която имаше между тях и обществото, и хората вече като че ли е премахната, защото те сами продават предметите, които са ги изработили, имат си касичка, правят си сметка.”

С част от събраните средства ще бъдат закупени нови материали за часовете по трудотерапия в социалните домове. Всички потребители ще имат и коледно парти, което вече чакат с нетърпение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Кошлуков заема поста на програмен директор на БНТ1 от 18 декември
Емил Кошлуков заема поста на програмен директор на БНТ1 от 18 декември
Главният прокурор иска Бойко Рашков отново да бъде изслушан в НС
Главният прокурор иска Бойко Рашков отново да бъде изслушан в НС