НОВИНИ

Потребителите във Фейсбук скоро ще достигнат 2 000 000 000

2 милиарда души се очаква да станат потребителите на фейсбук до края на годината. Работодатели отдавна проверяват в социалните мрежи какви служители ще наемат. Оказва се, че информациите, които споделяме, ще са важни и за получаването на американска виза.

bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 07.05.2017
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Съединените щати включиха социалните мрежи в процедурата за кандидатстване за американска виза. Ако бъдат одобрени, някои от желаещите виза за страната ще трябва да дават достъп до всички свои профили в социалните мрежи. Изискването не е насочено към гражданите на конкретни държави.

То ще бъде гъвкаво и няма да е задължително за всички кандидати за виза. Вместо това ще се прилага по преценка за определени кандидати. Според департамента, това може да засегне около 0.5% от всички желаещи или 65 000 души годишно.

;

Хората, които попаднат в това изискване, ще трябва да дадат достъп до всички свои профили в социалните мрежи за 5 години назад. Иска се достъп единствено до публикациите, няма да е необходимо да се дават паролите за съответните профили. Кандидатите ще трябва да напишат още имейл адресите, които използват, както и телефонните номера.

Ще трябва да включат и биографични данни за себе си 15 години назад. Критериите, по които ще се избра кои кандидати за визи да се подлагат на по-строгите проверки, остават неизвестни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират паметника на Васил Левски в Карлово
Ремонтират паметника на Васил Левски в Карлово
Репортерски поглед: робски труд
"Репортерски поглед": робски труд