НОВИНИ

Потушен е пожарът в Искърското дефиле

Пламъците се разгоряха вчера между софийските села Реброво и Владо Тричков. Тази сутрин огънят се разрасна за кратко, но огнеборците бързо го потушиха. Засегнати са две необитаеми вили и още една постройка.Още за ситуацията в момента - вижте в прякото включване на Татяна Йорданова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:06, 19.08.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Към момента причините за пожара все още не са ясни. Според хората от селата две са възможните версии - или умишлен палеж или волтова дъга от електропровод.

Въпреки че огънят е загасен вече, пожарни екипи остават на място, за да следят ситуацията в случай, че вятърът отново причини възпламеняване.

Десислав Сиколов, пожарникар: Няма повод за притеснение. Доугасва всичко. Сега сме качили камион с вода, угасва си всичко. Угасено е, просто има леко отломки, които си пушат.
Румен Колев, кмет на село Луково: Няма поводи за притеснение. Пожарът е загасен напълно. Няма ново място, то се беше разгоряло там. Няма страшно за населението и за гората.

Пожарникарите предупреждават, че има поне пет места в страната, в които може да има риск от разгаряне на пожар. Това са Ловеч, Велико Търново, Плевен, Бургас и Пазарджик. Всички хора, които имат имоти и вили в гористи местности със суха растителност, да бъдат бдителни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на село Правда сами построиха физкултурен салон за местното училище
Жителите на село Правда сами построиха физкултурен салон за местното училище
Катастрофа затвори за 3 часа магистрала „Хемус край Девня
Катастрофа затвори за 3 часа магистрала „Хемус" край Девня