НОВИНИ

Потушен е пожарът в бившите тютюневи складове в Пловдив, изгоряха четири сгради

Потушен е пожарът в бившите тютюневи складове в Пловдив, изгоряха четири сгради, съобщи за БТА Цвятко Дешев - говорител на пожарната. Огнената стихия беше овладяна снощи и напълно потушена час след полунощ. Георги Стефанов ни изпрати кадрите от пожара, които е успял да заснеме:

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 21.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Пожарът, започнал от покривната конструкция на сградата, намираща се между улиците "Екзарх Йосиф" и "Иван Вазов", бързо се разпространи и обхвана общо четири постройки. През нощта огънят се е прехвърлил върху четвъртата сграда на съседната улица "Г.М. Димитров" и само на 12 метра от изпепелените преди това три тютюневи склада. Изгорели са покривните конструкции и етажите на сградите, останали са само фасадите им.

По думите на Цвятко Дешев такъв огромен пожар не е имало в Пловдив от времето, когато изгоря завод "Ален мак".

;;

Повече от 30 пожарникари с девет противопожарни коли участваха в гасенето на складовете до късно през нощта. Огнеборци останаха на мястото да дежурят за евентуално ново разпространение на огъня и възникване на спорадични огнища. И в момента там са три екипа.

Над девет часа продължи работата на огнеборците. Спасени от огъня са спортен център, както и още един склад, пълен с бали тютюн, уточни Дешев.

Разследва се причината за пожара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава в сила бедственото положение в Харманлийско заради бушуващия пожар
Остава в сила бедственото положение в Харманлийско заради бушуващия пожар
Фирмите на Доналд Тръмп са натрупали дългове от най-малко 650 милиона долара
Фирмите на Доналд Тръмп са натрупали дългове от най-малко 650 милиона долара