Мащабният пожар над Карлово, който снощи се разгоря, отново вече е потушен. Към момента огнеборците качват вода с бидони към мястото на пожара, за да намокрят цялата просека, която са изкопали. Заради труднодостъпната местност не може да бъде използвана техника. Пожарът пламна преди дни в боровата гора над Карлово, като изгоряха над 100 декара горски масиви.

Хората, ангажирани с гасенето на огнищата, вчера използваха само пръскачки. Заради наличието на голяма мъртва настилка и иглици, под земята, които възпламеняват огнищата, се наложи службите да предприемат действия.

Директорът на горското в Карлово посочи, че целта е днес да бъдат потушени всички огнища с вода, тъй като екипите са много изморени. И освен с пожара, вече трябва да се борят и с умората.

Златю Кличев - директор на горското в Карлово: Имаме 20 пръскачки гръбни на терена като смятаме целия ден да поливаме периметъра на пожара просто да го удавим с вода.

След като бъде обезопасен изцяло периферията в източната част, предстои да започне подаване на вода, за да може екипите да се качат още по нагоре и да напръскат огнище в северозападната част.