Потушени са двата големи пожара, които избухнаха в Рила през последните 2 дни. Екипи на пожарната и Югозападното държавно предприятие остават да дежурят на място.

Трети ден не стихва обаче пожарът в Стара планина. Гори Балканът над Чипровци.

Огънят възникнал в късния следобед в неделя и обхванал и границата със Сърбия. На българска територия горят предимно високи храсти и сухи треви, частично засегната е и гората.

Районът е труднодостъпен, местността е силно пресечена, затова до мястото на пожара може да се стигне само с високопроходими автомобили. В овладяването на бедствието освен пожарникари и горски служители, участват и доброволци.

Пожарът се гаси и от сръбска територия. Днес в помощ на огнеборците от авиобазата в Крумово пристигнаха хеликоптери, както и екипи на военното формирование във Враца.

Главен комисар Николай Николов: Изпратили сме около 50 човека сега, с 8 пожарни. Правим допълнителна организация, евентуално булдозери, с които да го пресечем.
Пожарът на Рила - продължава да е приблизително 500-550 декара. От три страни е заграден, разпространява се към билото. Няма опасност да захване нови насаждения гора.