Мартин Киров на 25 г. е българинът, който е загинал при инцидент по време на преход в планината Олимп в Гърция. Това съобщи за "По света и у нас" консулът на България в Солун Румен Лозанов. Киров беше един от най-добрите български играчи по водна топка.

Инцидентът е станал при преход на български планинари по трасето "Кофто" в планината Олимп. Киров се е подхлъзнал и е паднал. Сигнал за инцидента към гръцките спасителни служби веднага е подаден от член на групата. Веднага е организирана спасителна операция, с участие и на военен хеликоптер.

Раненият младеж е доставен по спешност в болницата в Солун, където е починал.

Румен Лозанов, консул на България в Солун: Спасителна операция, в която участват както представители на спасителната служба, така и на пожарната служба в село Литохоро. Включва се и военен хеликоптер. Оттук нататък се очаква полицията да повика участници в групата, които да дадат показания точно как се е случило, за да се оформи необходимата документация и разследване.

Мартин Киров беше играч по водна топка на мъжкия отбор на „Славия".

Български катерач е загинал в Гърция

Български катерач е загинал в Гърция

25-годишният български катерач, който пострада вчера следобед при изкачване на планината Олимп в Северна Гърция, е загинал. Това съобщава консулът на...