НОВИНИ

Потвърдиха доживотните присъди по делото "Килърите"

Варненският апелативен съд потвърди доживотните присъди на трима от обвиняемите по делото "Килърите". Подсъдимите са действали като организирана престъпна група, ръководена от Петър Стоянов-Сумиста. Те са обвинени за две убийства, извършени през 2009 година. Първото - на шуменския бизнесмен Румен Рачев и второто - на великотърновския адвокат Петър Лупов.

bnt avatar logo
от Репортер: Д. Георгиева; операт
14:28, 04.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

През 2015 година делото "Килърите" беше върнато от Върховния касационен съд заради допуснати процесуални нарушения. Сега съдът постанови доживотни присъди без право на замяна на Васил Костов, Георги Вълев и Петър Стоянов -Сумиста. Присъдата на Янко Попов бе намалена от 17 на 10 години затвор при първоначален строг режим. Апелативният съд обяви за невинен Райчо Стойнев, който беше обвинен за помагач в убийствата.

Ася Петрова, прокурор: Удовлетворени сме от постановения акт на Варненския апелативн съд, ще обсъдим и ще вземем решение дали да протестираме този съдебен акт единствено в частта, в която беше оправдан единият от подсъдимите - Райчо Стойнев по повдигнатото му обвинение за убийството на Румен Рачев и за наказанието на Райко Попов.

Подсъдимите не пожелаха да коментират решението на Варненския апелативен съд.

Карен Бейлерян, адвокат на подсъдимите: Аз лично очаквах тези присъди, макар че приведохме толкова много доказателства в противната насока.

Страните по делото имат 15-дневен срок, за да обжалват или протестират присъдите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха при пореден тежък инцидент на пътя
Двама души загинаха при пореден тежък инцидент на пътя
Страните от ЕС ще плащат сериозни глоби за всеки недопуснат бежанeц
Страните от ЕС ще плащат сериозни глоби за всеки недопуснат бежанeц