НОВИНИ

Потвърдиха присъдата на Орнела Мути за измама

Италиански съд потвърди окончателната присъда на Орнела Мути, звезда на италианското кино през 70-те години. Тя беше осъдена заради фалшива медицинска бележка, оправдаваща отсъствието ѝ от театрална постановка и вместо това е присъствала на благотворителна вечеря в Санкт Петербург.

потвърдиха присъдата орнела мути измама
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 14.06.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Съдът потвърди решението на апелативния съд от 2017 година за италианската филмова звезда, която получи условна присъда от шест месеца затвор и глоба от 500 евро за измама.

Актрисата се опита да оспори решението на съда, който тогава постанови, че е излъгала, че е болна и е отменила шоуто в "Teatro Verdi" в Порденоне през 2010 г. Въпреки предписанието на лекаря, че актрисата трябва да почива пет дни и ѝ забранява да използва гласа си, тя е присъствала на благотворително събитие в Санкт Петербург заедно с Кевин Костнър, както разкриха по-късно фотографи.

Първоинстанционният съд осъди Мути на 8 месеца затвор и глоба от 600 евро през 2015 година, което тя оспори с относителен успех през 2017 година.

Въпреки това беше постановено, че присъдата може да бъде спряна, ако на тогавашният работодател на Мути бъдат изплатени 30 000 евро компенсация.

Както посочва италианското издание „Corriere Della Sera”, Мути може да се опита да плати тази четирицифрена сума и в крайна сметка да избегне затвора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мета: Демокрацията в страната е под заплаха
Мета: Демокрацията в страната е под заплаха
ЕК: Имало е руска дезинформация за евроизборите
ЕК: Имало е руска дезинформация за евроизборите