НОВИНИ

Повдигат обвинение на заловения затворник за бягство

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на избягалия и заловен вчера затворник, който излежава 18-годишна присъда. Тома Ендрев и мъжът, при когото се укриваше, са задържани от полицията за 24 часа.

bnt avatar logo
от БНТ
18:37, 27.02.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

До задържането на Тома Ендрев се стигнало след намесата на криминална полиция, която имала оперативна информация, че бившият затворник Мариян Пенев се движи заедно с издирвания из града.

Комисар Георги Георгиев - зам.-директор н а ОД на МВР Пловдив: Двамата са засичани в града, установено е от запис на видеокамери движението им. След установяване на Пенев нещата се случват по-лесно, тъй като имаме лице, което не се налага да се крие, той просто крие при себе си лице избягало от затвора Пловдив.

Ендрев е бил воден от затворническото общежитие до затвора без белезници и без конвоен автомобил. Миналия вторник той бил забелязан да се разхожда на Главната в Пловдив вместо да се грижи за кучетата на затвора. Вечерта трябвало да бъде наказан и точно за това го водели в затвора, но той избягал.

Гергана Мутафова-районен прокурор на Пловдив: Към настоящия момент има проверка назначена от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", чийто резултат чакаме. Като получим проверката официално от Главната дирекция ще ви кажем до каква степен преценката относно ползването на помощни средства от инспектор Гълъбов е била правилна.

Дали ще има подведен под отговорност служител на затвора ще стане ясно след като приключи проверката. А Ендрев може да получи още три години затвор за бягството и допълнително месеци за намерения амфетамин в квартирата, където се криел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Булевард Тодор Каблешков става четирилентов от есента
Булевард "Тодор Каблешков" става четирилентов от есента
Ремонтът на тунелите в Кресненското дефиле е наложителен
Ремонтът на тунелите в Кресненското дефиле е наложителен