НОВИНИ

Повдигат обвинения срещу нападателя от берлинското метро

Срещу нападателя от берлинското метро - 27-годишният Светослав Стойков е повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда. Това потвърди пред По света и у нас говорителят на прокуратурата в Берлин Томас Фелс. Българинът стана печално известен заради бруталното нападение в края на октомври срещу млада жена на станция Херманщрасе. От видеозаписа се вижда как той я блъска по стълбите. При падането жената чупи ръка.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
19:23, 18.12.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Стойков беше арестуван вчера на централната автогара Берлин в автобус, пристигащ от Южна Франция. Бил е разпознат от пътници, които дали сигнал на полицията. Според прокуратурата е възможно в течение на разследването обвинението да бъде променено и да прерасне в опит за опит за убийство.

По време на нападението на 27 октомври Стойков е в компанията на двамата си братя и още един роднина. Единият от братята беше заловен и разпитван миналата седмица и след това освободен. Срещу никой от останалите трима все още не е повдигнато обвинение.

Ако обвинението за нанасяне на тежка телесна повреда бъде потвърдено, българинът може да получи до 5 години затвор. Стойков е баща на три деца, роден е в Добрич, но е израснал във варненския квартал Максуда.

Бруталното нападение предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи в Германия и България. Известни личности в Берлин дори обявиха награда за залавянето на извършителя, която достигна 60 000 евро. След арестуването на Стойков вчера берлинската полиция получи хиляди реакции на одобрение в Twitter и Facebook.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 цистерни вече са изведени от Хитрино
8 цистерни вече са изведени от Хитрино
Трети ден продължават протестите в Полша
Трети ден продължават протестите в Полша