НОВИНИ

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за полицая, обвинен в пласиране на дрога

Повдигнаха обвинение на 23-годишния полицай от столичното 4-то районно, който беше задържан за разпространение на наркотици. Има данни, че той е продавал дрога освен в кв. Лагера и в други райони на столицата. Разследва се дали е пласирал амфетамини и сред непълнолетни. Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на униформения.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:02, 28.06.2019
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Само за два дни 23-годишният полицай е продал на трима свои клиенти на едро голямо количество амфетамини и екстази.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Вчера е продал 50 таблетки, предишните пъти общо 40, така че 100 таблетки сме документирали тяхната продажба и в дома му вчера са открити около 200 още таблетки. Наркотикът в дома му е намерен в aбсорбатор.

В дома на полицая е намерен и тефтер, в който са описани продажби на едро на дрога на много негови клиенти, както и поръчки за доставка, които е приемал.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Тези 50 таблетки, които вчера са продадени са за сумата от 500 лева. Освен на едро е продавал таблетки и на дребно. За сега има доказателства, че дребните му клиенти са били предимно от квартал Лагера. Според разследващите има данни, че е продавал и в други райони на София.

Предстои да се събират доказателства, че негови клиенти са били и непълнолетни момчета, като някои от тях дори са били принуждавани да стават дилъри и да зарибяват приятелите си. Полицаят работи в МВР от две години. Вътрешният министър коментира, че сред по-младите униформени това не е първият подобен случай.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Това са момчета 90 - 92 - 93 набор, които са съвсем млади. За съжаление тези, които идват, не минават през едновремешната казарма, къде се получават така базисни навици, дисциплина и т.н, така че ние започваме да работим с хора, които тези навици ги нямат.

Възможно е да бъдат повдигнати обвинения и на други, които са заподозрени като съучастници на полицая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордна жега във Франция - температурите достигнаха 45,1 градуса
Рекордна жега във Франция - температурите достигнаха 45,1 градуса
Оправдаха Валентин Димитров - Топлото за източването на Топлофикация-София
Оправдаха Валентин Димитров - Топлото за източването на "Топлофикация"-София