НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на двамата задържани полицаи в Благоевград

Районната прокуратурата в Благоевград повдигна обвинения на двамата задържани вчера полицаи - Стефан Филипов и Петър Кънев за лично укривателство. Филипов е обвинен и в разгласяване на служебна тайна. А Мартин Филипов - Дебелия и за трафик на жени. Те са задържани за 72 часа, утре ще бъде поискано постоянното им задържане под стража.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:15, 02.06.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Стефан Филипов, който е служител на Първо районно управление в Благоевград, е заподозрян, че заедно с Петър Кънев - началник на местното звено Борба с организираната престъпност, са осигурявали чадър на сводника.

След спецакцията в града вчера стана ясно, че служителите на реда притискали жертвите на Мартин Филипов-Дебелия да оттеглят жалбите срещу него и ги карали да се откажат от показанията си. При претърсването на кабинета на полицая Стефан Филипов са открити 30 лични карти и 10 шофьорски книжки. По непотвърдена информация ще се проверява дали става дума за изгубени документи, с които са били теглени кредити.

От прокуратурата казаха, че във вилата на Стефан Филипов са открити оригинални полицейски преписки. Предстои да установява, какви са те и защо са били занесени от полицейското управление.

От другия полицай Петър Кънев е иззет само телефон, документи не са били изземвани, уточниха от прокуратурата. От хотела, където беше задържан Мартин Филипов - Дебелия казаха, че няколко близки до него момичета са живеели там. Отрекоха, обаче да са приемали клиенти. По думите на салонния управител в хотела не е предлагана платена любов.

Съседи на полицая Филипов в село Лешко бяха изненадани от ареста му:

- Не ми се вярва. Това е фалшив сигнал са подали или нещо такова. Не ми се вярва...

- Просто не мога да го повярвам и всеки момент чакам да кажат, че това не е истина.

Двамата полицейски служители са заплашени от затвор до 8 години за покровителстване на престъпна дейност, съобщиха от прокуратурата. Мартин Филипов - Дебелия пък може да получи до 10 години зад решетките и глоба до 20 хил. лв, ако бъде доказана вината му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолети ще помагат срещу градушките
Самолети ще помагат срещу градушките
Пловдивският окръжен съд остави в ареста бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев
Пловдивският окръжен съд остави в ареста бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев