НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на шефа на БОП Стара Загора

Шефът на БОП - Стара Загора Ивайло Димов с 2 обвинения - за престъпление по служба и против правосъдието. Според прокуратурата висшият антимафиот е притискал магистрати, за да помогне на арестуван наркодилър.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
13:22, 28.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В поредица от срещи - с прокурори и с шефа на Окръжния съд в Стара Загора, Димов опитал да издейства забавяне на разследването или по-лека присъда. Дилърът бил хванат с половин грам хероин, имал и няколко предишни присъди за разпространение на наркотици. Магистратите, които са били подложени на натиск, подали сигнал. Последвала проверка на ДАНС и досъдебно производство. От прокуратурата уточниха, че Димов не е предлагал пари, за него също няма данни да разполага с необяснимо големи суми или имоти. Антимафиотът е пуснат срещу подписка, като амбицията е в близките седмици да бъде изправен пред съда. Междувременно наркодилърът получил 5 години затвор.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор
Не е изяснил какви са му мотивите, но категорично се е застъпвал за него и е бил изключително настоятелен в исканията си за по-благоприятно приключване на това разследване. Това, което със сигурност знаем е, че Димов е познавал това лице във връзка с действията, които е извършил в качествата си на полицейски служител и впоследствие на началник на сектор „БОП“.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сирийската опозиция започна операцията по пробиване на блокадата на Алепо
Сирийската опозиция започна операцията по пробиване на блокадата на Алепо
Московски: Ключовата дума в сектора на транспорта е „устойчивост“
Московски: Ключовата дума в сектора на транспорта е „устойчивост“