НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на задържаните двама касоразбивачи в Бургас

След серия от кражби за над 300 хиляди лева са задържани двама души от тежкия криминален контингент в Бургас. Това беше съобщено след вчерашната специализирана полицейска операция в града. Повдигнати са им обвинения за кражби на злато, пари, цигари и алкохол в особено големи размери. Касоразбивачите са действали на територията на Айтос и Бургас. Те имат богати криминални досиета. Разследвани са за кражби и документни измами, а единият е осъждан.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:10, 06.02.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Престъпленията са извършени в периода от март 2017 до юни 2018 година. Касоразбивачите атакували и ограбили четири фирмени офиса с големи дневни обороти.

ст. комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас: Лицата извършват едно много добро, прецизно и продължително разузнаване, предварително разузнаване на набелязаните обекти. Имат изключително добра логистика, вещи са с техническите си познания и умения. Успяват бързо да се освободят от вещите, които са обект на престъплението.

При обирите разбивали касите със специален инструмент с газ, пропанбутан и кислород.

Мануел Манов - наблюдаващ прокурор: В обектите е прониквано, като са разбивани стени. След разбиването на стените са използвани специални устройства за заглушаване на СОТ охранителните системи. След като са елиминирани охранителните системи се е пристъпвало към рязане на касите с горелки.

Златото, повече от 6 килограма, е задигнато от заложна къща. До сега са събрани доказателства за четири престъпления, извършени от двамата. Има данни, че са крали също и алкохол и цигари.

Георги Чинев - окръжен прокурор: Общата стойност на предметите на посегателството възлиза на повече от 322 хиляди лева.

Задържаните - 40-годишните Злати Илиев и Пенчо Манов са от Бургас. От полицията казаха, че в момента се проверява информация за извършени от обвиняемите престъпления в други области, включително и в чужбина. Според магистратите е необходимо да се въведе и регистрационен режим при придобиването на заглушаващи СОТ устройства, които в момента се продават свободно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов обяви нови мерки срещу контрабандата на горива
Премиерът Борисов обяви нови мерки срещу контрабандата на горива
Верни на Мадуро военни блокираха хуманитарната помощ за Венецуела
Верни на Мадуро военни блокираха хуманитарната помощ за Венецуела