НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на задържаните за нападението над Димитър Върбанов

Задържаните за нападението над репортера Димитър Върбанов са с повдигнати обвинения, съобщи за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Обвиненията са за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди в съучастничество. Върбанов беше нападнат вчера от двама души във Велико Търново, докато снима продължение на свое разследване. От Ню Йорк премиерът Борисов поиска виновните за нападението да бъдат най-строго наказани. По думите му към такива деяния обществото и институциите трябва да са непримирими.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
15:45, 27.09.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

За нападението са задържани собственикът на разследвания склад, в който е имало стоки с изтекъл срок на годност и негов служител.

Димитър Върбанов - журналист: Избутаха оператора навън, мен ме заключиха в склада и след това известно време бутане, блъскане, шефа на склада и двама негови служители ме изхвърлиха навън.
Ст. комисар Димитър Машов - директор на ОД МВР - Велико Търново: Това е изключително нелеп инцидент и нападението над журналисти и на които и да е гражданин е изключително неприятно.

От Агенцията по храните казаха, че помещението, в което се намират стоките с изтекъл срок на годност, е затворено.

;
Д-р Станимир Спасов - директор БАБХ - Велико Търново: Има заведено дело, тези храни, представляват веществени доказателства.

В подкрепа на Димитър Върбанов във Велико Търново дойдоха негови колеги журналисти от страната.

Иван Янев - журналист: Ежедневно се нападат журналисти. За това сме тук да подкрепим в частност Митко, но всъщност да подкрепим цялата гилдия.
Антония Драганова - журналист: За да има подобен акт на насилие срещу Митко Върбанов, за да я има тази агресия значи на някой не му харесва да я има тази свобода на словото.

Журналистите настояват след всяко разследване институциите да се самосезират и да действат бързо и адекватно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган пристигна на посещение в Германия
Ердоган пристигна на посещение в Германия
74-годишен мъж загина при катастрофа на АМ Хемус
74-годишен мъж загина при катастрофа на АМ "Хемус"