НОВИНИ

Повдигнаха обвинения срещу шестима данъчни от Велико Търново

Шестима данъчни от Велико Търново са с обвинения за длъжностни престъпления и корупция, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Те са обвинени в това, че са се договорили да вършат длъжностнипрестъпления, както и искане и приемане на подкупи.

bnt avatar logo
от БТА
16:29, 25.02.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
повдигнаха обвинения шестима данъчни велико търново

Обвинения са повдигнати на Стефан Михайлов - бивш директор на ТД НАП, Пламен Томов - зам.-директор на ТД НАП, Мирослав Стефанов - зам.-директор на дирекция "Събиране", Петя Николова - началник на отдел "Селекция" и данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на шестимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Преценява се на кого от тях каква мярка за неотклонение да бъде поискана от
Специализирания наказателен съд.
Обвинените бяха задържани на 24 февруари 2016 г. във Велико Търново при специализирана операция на МВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Полицейско задържане до 24 часа бе наложено на още трима данъчни служители, които след разпит са освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения, уточниха от прокуратурата.
Според събраните до момента доказателства престъпното сдружение е действало в продължение на две години - от ноември 2013 г. до ноември 2015 година. В хода на разследването предстои да се установят нанесените щети за държавния бюджет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху обсъдиха двустранното сътрудничество
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху обсъдиха двустранното сътрудничество
Армията ще може да участва в охраната на границите
Армията ще може да участва в охраната на границите