Три обвинения повдигна благоевградската Окръжна прокуратура на началника на Пътна полиция Данаил Стоицов - за подкуп, за незаконно притежание на оръжие и за престъпление по служба. Повдигнато е обвинение и на собственика на пункт за регистрация на коли Бойко Шарков, като помагач за даване на подкуп.

Благоевград

Според разследващите началникът на Пътна полиция иснп. Данаил Стоицов е получавал пари, за да запазва и предоставя регистрационни номера с комбинация от цифри по желание на избрани клиенти. В кабинета му са открити 5 хиляди и 300 лева, които най - вероятно са част от подкупите, които е получавал. Той е обвинен и за това, че на 4 май тази година е превишил служебните си права.

Николина Сачкова - изп. длъжността окръжен прокурор - Разпоредил осигуряване на полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна, извънгабаритна техника в нарушение на наложена часова забрана за това и без да има разрешение от ОПУ с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси.

На инсп. Стоицов е повдигнато обвинение и за държане на незаконно оръжие и боеприпаси, които бяха открити в служебния му кабинет. Вторият обвиняем Бойко Шарков е подведен под наказателна отговорност, че е помагал на шефа на Пътна Полиция в корупционната схема.

Николина Сачкова - изп. длъжността окръжен прокурор- Улеснил умишлено обвиняемия Данаил Стоицов да поиска и да приеме от различни лица дар и облага - пари на стойност 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер за това, че е нарушил или да наруши службата си.

Двамата са задържани за 72 часа и Окръжната прокуратура ще поиска те да останат за постоянно в ареста.