НОВИНИ

Повдигнати са обвинения на главния архитект на Асеновград за получен подкуп

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу главния архитект на Асеновград за получен подкуп и спрямо собственик на фирма, посредничил при предаването на парите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

bnt avatar logo
от БТА
17:16, 08.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
повдигнати обвинения главния архитект асеновград получен подкуп

Константин Атанасов е обвиняем за това, че през месец ноември 2016 г., в Асеновград, в качеството си на главен архитект на общината, е поискал от управител на банков офис 10 000 лева. На 10 декември 2016 г. в Пловдив обвиняемият е получил 8 000 лева, предадени му от обвиняемия Митко З., за да съгласува Идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в Асеновград в "многофункционална сграда със смесено предназначение".

Деянието е извършено с изнудване, като Атанасов заявил на банковия управител, че за да се одобри проектът, Митко З. трябва да бъде нает за консултант.

Спрямо Митко З. са повдигнати обвинения за помагачество, за това, че от края на ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в Асеновград и Пловдив, като помагач, е улеснил обвиняемия Атанасов да приеме подкуп в размер на 8 000 лева. Помагачеството е осъществено с изготвяне на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и на фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил парите, които предал на Константин Атанасов.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи, и др. Спрямо всеки един от обвиняемите е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 5 000 лева и е наложена забрана да напускат България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на туризма инспектира плажа на Слънчев бряг-север
Министърът на туризма инспектира плажа на "Слънчев бряг-север"
Изложба в Русе показва оръжия и предмети от Руско-турската война
Изложба в Русе показва оръжия и предмети от Руско-турската война